13 Şubat 2008 Çarşamba

Çıktığınız Kişi Veya Nişanlınız/Sözlünüz Size Şiddet Uyguluyorsa?

Evlenmeyi istediğini kişi size fiziksel, veya psikolojik şiddet uyguluyor olabilir. Bu cinsel olabileceği gibi sözlü veya duygusal da olabilir. Çıktığınız kişi veya nişanlınız size şiddet uyguladığında sizi suçlayabilir. “Sen beni kızdırdın.” Veya “…. Görünce kendimi kaybettim.” Vs gerekçeleri olabilir. Hatta bu gerekçelerin bazıları size ikna edici bile gelebilir.

Ancak, öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu kişinin size zarar vermesinin sebebi siz değilsiniz. Yani bunların başınıza gelmesi sizin yaptığınız bir şeyden dolayı değil. Şiddet bir hastalık gibidir. Kişi şiddet uygulayan bir kişi olduğu için şiddet görürsünüz, siz hatalı olduğunuz için değil. Dolayısıyla onun şiddetinden, veya kabalığından siz sorumlu değilsiniz, olamazsınız. Bu ilişkiyi sürdürmek için çabalamak ve daha iyi olmaya çalışmak zorunda değilsiniz.

Hemen güvendiğiniz bir büyüğünüze bu konuyu açın. Başınıza geleni anlatın ve size yardım etmesini isteyin. Veya bir psikologa veya danışmana gidin.

Unutmayın yaşadıklarınız sizin kabahatiniz değil. Siz suçlu değilsiniz ve bu ilişkiyi bu şekilde sürdürmeniz geleceğinizin daha da zor olacağı anlamına gelir. Sonunu da düşünerek bugünden doğru adımlar atmanız iyi olur.

1 yorum:

uygar dedi ki...

GENEL OLARAK YAZILARINIZI BEĞENDİĞİMİ SÖYLEMEK İSTİYORUM;VE MÜMKÜNSE GENÇLERLE İLGİLİ OLARAK VE ONLARIN EVLİLİK AŞAMASINA GELİRKEN KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLARDAN VE BU ZORLUKLARDAN KURTULMAK İÇİN GEREKLİ ÇÖZÜM YOLLARINI AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM SEVGİLİRLE...