8 Şubat 2008 Cuma

TEŞVİK EDEN KİŞİLER OLMAK

İnsanlar genellikle çevrelerindeki yanlışlıklara odaklanırlar, doğru ve iyi olanlara odaklanmak yerine. Bu bütün ilişkilerde ve hatta evlilik ilişkisinde de kendisini gösterir.

Bütün dağın içinde taşın ve toprağı kazarak bir parça altın bulmaya çalışan altın arayıcıları gibi olmak yerine altının içinde bir parça taş veya toprak aramaya çalışan insanlara benziyoruz çoğu zaman.

Pek çok çift ilişkilerine başlarken olumsuzu odaklanarak başlamazlar. Birbirlerinde çok az olumsuzluk görürler. Onlar da önemsenmez ve görmemezlikten gelinir. Ama bir kez evlenildikten sonra hızla diğer uca doğru kaymaya başlar insanlar. Farklılıklar göze batmaya ve olumsuzluklar hızla yüzeye çıkmaya başlar.

Ne zaman ki çiftler birbirlerini yargılamaya ve farklılıkları eleştirmeye başlarlarsa şu gerçek göz önünde bulundurulmalıdır: Farklılıklar sadece farklılıklardır. Zevkler ve renkler söz konusu olduğunda asla doğru veya yanlış ayrımı yapılamaz. Bilirsiniz “Renkler ve zevkler tartışılmazlar.”

Eşinizin tercihlerini, farklılığını eleştirmek yerine onun pozitif yönlerine bakın ve onları yüceltin. Bu evinizde mutlu bir atmosferin oluşmasını sağlayacaktır. Eşinizin tamamen kendisini tanımasını, hangi alanlarda güçlü olduklarını bildiklerini varsaymayın. Gördüğünüzde onun güçlü taraflarını söyleyin. Ondan hoşnutluğunuzu ne kadar sık ifade ederseniz ilişkinizi de o kadar güçlendirmiş olursunuz.

Hiç yorum yok: