8 Şubat 2008 Cuma

FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEK

Bu günler biliyorsunuz soğuklarla birlikte hastalıkları da yaşadığımız günler. Özellikle gribal rahatsızlıklar pek çok insanı yatağa düşürmekte.

Siz de eşiniz de bu günlerde hastalanıp yatağa düşmek durumunda kalabilirsiniz. Umarız hiç biriniz hastalanmazsınız. Ancak olursanız da bunu bir fırsat olarak da değerlendirebilirsiniz.

Ne fırsatı? Yatakta uyuma, evde kalma, televizyon izleme fırsatını kastedmedik tabiki. Eşlerimize hizmet etme ve onlara sevgimizi ve ilgimizi gösterme fırsatı demek istedik.

Hastalık nasıl sevgi ve ilgimizi gösterme fırsatı olabilir?
Eşimize hizmet edersek, onun ihtiyaçlarını karşılar, ilaçlarını sunar, severek yiyebileceği bir yemek hazırlarsak hem ona olan sevgimizi göstermiş ama hem de onun bizim için ne kadar önemli olduğu mesajını vermiş oluruz. Bunu yapmak onun sevgi deposunu dolduracaktır.

Hele bir de hasta olduğu için ona küçük bir hediye de verirsek: İşte o zaman elimize gelen fırsatı çok iyi değerlendirmiş sayabiliriz kendimizi. Zor zamanlarda birlikte olmak, birbirimizi hastalıkta ve sağlıkta sevmek sözünü yerine getirmiş oluruz.

Hiç yorum yok: