16 Mayıs 2008 Cuma

KISKANÇLIĞIN ÇÖZÜMÜ 3

Sizlere güvenin nasıl bina edileceği üzerine yazmaya devam ediyoruz.

Güven açıklıkla, dürüstlük-şeffaflık ile bina edilir. Kişiler birbirlerine dürüst olmaları, duyguları, düşünceleri birbirleriyle paylaşmaları karşılıklı güveni artırırken gizlilik artıkça güven azalır. Kişiler eşlerinin kafalarında, kalplerinde ve kişisel hayatlarında geçenleri anladıklarını düşünmedikleri zaman, sırlar ve gizlilikler arttıkça eşlerine daha az güvenirler.

Dolayısıyla eşlerimizle dürüst ve açık olmak aklımızdaki ve yüreğimizdekileri paylaşmak ilişkimizde güveni artırır ve kıskançlığı azaltır.

Eşinizin size olan güveninin artması için bir araya geldiğinizde o size sormadan siz anlatın neler olup bittiğini. Gününüzün nasıl geçtiğini, nasıl olaylar yaşadığınızı, kimlerle ve nasıl zaman geçirdiğinizi, neler olduğunu eşinizle paylaşın. Planlarınız, düşünceleriniz hakkında daha size sorulmadan anlatın.

Eğer işiniz gereği evden uzaklaşmanız gerekiyorsa ve birkaç gün veya gece evinizden uzakta kalmak zorunda kalıyorsanız, özellikle de eşiniz sizi kıskanıyorsa, sık sık arayıp biraz yukarıda da sözünü ettiğimiz şekilde onunla konuşun ve bilgilendirin. Konuşmanız bittiğinde bir sonraki görüşme için de bilgi verin. Örneğin: “Şimdi bir toplantıya gireceğim. Ama toplantı bittiği zaman/ otele gittiğim zaman/ yada saat 8 de seni tekrar ararım.” deyin ve dediğinizi yapın.

Güven aynı zamanda istikrarla bina edilir. Söz verip sözünüzü tutarsanız, evinize belirli zamanlarlarda gelip belirli zamanlarda çıkarsanız, arkadaş-sosyal çevreniz çok sık değişmezse, gittiğiniz-görüştüğünüz çevreler çok sık değişmezse yani sosyal olarak, düşünsel ve duygusal olarak istikrarlı olursanız eşinizin size daha çok güvenmesini sağlarsınız. Sizinle ilgili kurgular ve senaryolar üretebileceği şekilde yaşarsanız, hayatınızda değişimler ve yenilikler çok olursa onun kuşkusunu artırırsınız. Kuşku kıskançlığı tetikler.

Aynı zamanda doğru ve iyi bir iletişim de güveni artırır. Göz göze bakmak, aynı zamanda el tutmak ve yumuşak bir ses tonuyla ve nazik sözcüklerle konuşmak güveni artırır. Kötü iletişim güvensizliği dolayısıyla da kıskançlığı artırır.

Şimdilik kıskançlık ve güven konusunda yazacaklarımız bu kadar. Ama sizden gelecek görüş, öneri ve sorular doğrultusunda hala yazmaya devam edebiliriz. Bizim yazılarımıza eklemek istedikleriniz varsa bize yazın. Onları buradan diğer okuyucularımızla da paylaşalım.

Bize ulaşabilmeniz için e-posta adresimiz:

evlivemutlu@yahoo.com.tr

İlgili Yazılar:

Kıskançlığın Çözümü 2

Kıskançlığın Çözümü 1

Kıskançlığın Nedenleri

Kıskançlığın Doğası

Kıskançlık

Hiç yorum yok: