11 Mayıs 2008 Pazar

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Anneler günündeyiz. Yani annelerimize sevgi ve minnettarlığımızı göstermek için iyi bir gündeyiz. Hergünü, özellikle de özel günleri (doğum günlerini, yıl dönümlerini vb) sevgimizi ilan etmek için bir fırsat olarak kullanabiliriz.
Mutlaka bunu yapacaksınız. Ama ben bugün dikkatinizi başka bir yöne çekmek isterim.
Anneniz 50'sinin üzerindeyse büyük ihtimalle geriye bakıp hayatta neler becerip beceremediğini, anlamlı bir hayat yaşayıp yaşamadığını sık sık sorgulayacaktır. Kendilerini başarısız görürse ve geriye dönüp baktıklarında onlara kıvanç veren şeyler görmezse duygusal ve düşünsel olarak zorlanabilir.
Bizler onlara minnettarlığımız ve sevgimizi ifade ettiğimizde kendi değerlerini ve güvenlerini artırmış; onlara "Bana annelik ettiğin, bana baktığın ve büyüttüğün için sana çok minnettarım!" dediğimizde onları güçlendirmiş ve "tazelemiş" oluruz. Bunu yaptığımızda, onlar için hayat daha anlamlı, verimli ve gelecek daha güzel görünür. Bu onların hem bedensel ama hem de duygusal, düşünsel ve ruhsal sağlıklarına yardım eder. Onları hayata sarılmak ve devam etmek için teşvik eder.

O halde onların daha sağlıklı ve mutlu olabilmeleri fırsatının elimizde olduğu bir gündeyiz. Sadece hediye verdiğimizi ve günlerini kutladığımızı değil ama onları her açıdan tazeleme şansına sahip olduğumuzu da fark ettiğimiz bir gün olsun bugün.

Hiç yorum yok: