19 Mayıs 2008 Pazartesi

KAYNANALARLA SORUNLU İLİŞKİLER

Aşağıda kaynanızla ilişkinizde size yardımcı olabilecek bazı temel ama basit öneriler var. Biliyoruz kötü bir ilişki kolay bir şekilde düzeltilemezler. Ama iyi niyetlilikten vazgeçmemek ve doğru olanlara odaklanmak ve onları yerine getirmek biraz uzun sürse bile olumsuz ilişkilerdeki zehirin akmasına ve iyilişmenin gelmesine kapıyı açar. Dar ama etkili bir yoldur bu.
  • Gülümseyin. Somurkan bir yüz hali gerginliği ve stresi tetikler. Ama güler yüz insanları rahatlatır ve stresi azaltır.
  • Konuşmadan veya yapmadan önce sözlerinizi veya davranışlarınızı tartın. "Bu şekilde yapmam veya konuşmam ona yardım eder mi yoksa kızdırır veya üzer mi?" diye düşünmek ilişkiyi daha da zor durumu getirecek durumları önceden engellemenize yardım edebilir.
  • Tartışma anlarında asla sesinizi yükseltmeyin. Sakin ve yumuşak bir ses tonuyla konuşmaya dikkat edin. Bu hemen olmaz, zaman gereklidir. Ama kararlı olursanız bir süre sonra en zor zamanlarda bile sakin ve yumuşak kalabilirsiniz.
  • Yanlış yaptığınızda özür dileme konusunda hızlı davranın.
  • Kaynananızı diğer insanların önünde küçük düşürecek şeylerden kaçının. Onun arkasından bile olsa olumsuz bir şekilde konuşmayın.

Hiç yorum yok: