16 Mayıs 2008 Cuma

ALDATMAYA FARKLI BİR BAKIŞ

Aldatmayı genellikle evlilik ilişkisine üçüncü şahısların katılması durumu olarak algılarız. Eşlerden birisinin bir başkasıyla cinsel olarak birlikte olması durumudur. Bu tanımlamaya tamamen katılmakla birlikte aldatmanın farklı bir yönüne değinmek isteriz bu yazıda.
Bize göre aldatma geniş anlamıyla eşlerin birbirlerine vermeleri gereken zamanı başka yerlerde kullanmalarıdır. Bu her şey olabilir, iş, arkadaşlar, bir futbol takımı, televizyondaki diziler, akrabalar-yakınlar vb. Eşimiz bize ihtiyaç duyarken biz onunla olmak yerine farklı yerlerde ve farklı kişilerleysek onu aldatıyoruz demektir.
Bunun pekçoklarının duymaya alıştığı bir tanımlama olmadığının farkındayız. Ama aslında eşimizle olmamız gerekirken başka yerlerde ve kişilerle zaman geçirdiğimizde eşlerinizin ne hissedeceklerini onlara sorarsanız, cevaplarından ne kadar da haklı olduğumuzu anlayacaksınız.
Onlara ihtiyaç duydukları bir zamanda eşlerinin başka şeylerle ilgilenmeleri kadınları veya erkekleri cinsel aldatmada olduğu kadar derinden etkilemese bile onları incittiği kesin. Bu durumdaki eşler kendilerini önemsiz, değer verilmemiş, sevilmemiş hissediyorlar. Eşleri gözünde önemlerini sorguluyorlar ve değerlerini hakkında kafalarında soru işaretleri oluşuyor.
Bir örnek vermek gerekirse: Yorgun bir iş gününün ardından eve geldiğinde önüne yemeği acele konulan ve konuşulmak ve ilgilenilmek yerine TV'deki bir diziye eşini kaptıran bir eş eşinin kendisine mi yoksa dizilere me daha çok önem verdiğini sorgulayabiliyor. Aynı şekilde maç tutkusu yüzünden haftanın birden fazla gününü eşinin ihtiyaçlarıyla ilgilenmek yerine TV karşısında geç saatlere kadar spor programları izleyerek geçiren bir koca eşini ihmal etmiş oluyor. Bu eşinin onun sadakatini sorgulamasına neden olabiliyor.
Evlendiğimiz zaman her durumda eşlerimizin bizim için en öncelikli kişiler olacakları sözünü vermiş oluyoruz. İşte onlar yerine farklı yerlerde veya farklı şeylerle harcadığımız zaman onlardan çalınmış zaman gibi. Onların hakkını farklı bir yerde/şekilde kullanmış oluyoruz. İşte bu yönüyle bu tip davranışları da aldatma katagorisinde değerlendiriyoruz.

Hiç yorum yok: