20 Kasım 2008 Perşembe

İYİ BİR KOCA OLMANIZ İÇİN ÖNERİLER

1. Sağlığınıza ve nasıl göründüğünüze dikkat edin.
Bir koca olarak fiziksel olarak kendinize dikkat ettiğinizde, kilonuza, nasıl giyindiğinize, nasıl göründüğünüze kendinizi ve eşinizi sevdiğiniz mesajını vermiş olursunuz. Eşinizin sizi siz olduğunuz için sevmesini, görüntünüzden dolayı sevmemesini isteseniz bile kendinize nasıl baktığınız sizin içte nasıl bir insan olduğunuzu ve kendinizi ve eşiniz de dahil olmak üzere dış dünyayı nasıl gördüğünüze işaret etmektedir. Aynı zamanda sağlığımıza da dikkat etmek aynı zamanda bir koca olarak ne kadar daha eşimizle birlikte olacağımızı ve yaşayacağımızı da etkileyecektir.
Sağlığımıza ve dış görünüşümüze bakmanın birden çok önemli sebebi vardır. Bazılarını sizlere hatırlatalım.
• Sağlıklı olmanız ve kendinizi iyi hissetmeniz ilişkinize bir koca olarak katkınızı artıracaktır.
• Bakımlı ve kendisiyle ilgilenen birisi olarak görünmeniz, dış görünüşünüze dikkat etmeniz eşinizin size karşı olan duygularının da daha olumlu olmasına yardımcı olacaktır.
• Yatak ilişkisi de dahil olmak üzere bir koca olarak kendinize, kilonuza, nasıl göründüğünüze dikkat ettiğinizde ilişkiniz bundan yapıcı bir şekilde etkilenecektir.
• Günümüzde pek çok evli bayan evlerinin dışında bir iş yerinde çalışmaktadır. Büyük ihtimalle çevresinde başka erkekler olmaktadır. Sizin bakımlı, sağlıklı bir koca olmanız, başkalarının eşinize uygun olmayan ilgilerini azaltacak dolayısıyla ilişkiniz daha az risk altında olacaktır.
• Bir başka önemli sebep de kendinize bakmanız ve kendiniz hakkında iyi hissetmeniz kendinize güvenin daha iyi olmasını verim ve başarınızın da artmasına neden olacaktır.

Kendiniz için neler yapabilirsiniz?

Uykunuza dikkat edin.
Bir koca olarak eşiniz ve kendiniz için uykularınıza önem vermeniz gerekir. Düzenli olarak yeteri kadar uyku uyuyor olmalısınız ki performansınızı en iyi şekilde kendinizin ve eşinizin iyiliği için kullanabilesiniz. Yeteri kadar uyumadığınızda gergin olursunuz, hassaslaşırsınız, düşünme hızınız ve performansınız yavaşlar, ve duygusal olarak kırılgan olursunuz.

Yediklerinize dikkat edin.
Daha iyi bir koca olmanızda yemek alışkanlıklarız, neler yediğiniz çok önemlidir. Daha iyi görünen ve her alanda performans gösteren bir koca olmak için yediklerinize dikkat edin.

Spor yapın.
Sadece cinsel hayatınızın bile daha iyi olması için spor yapmanızı öneririz. Bir spor merkezine düzenli bir biçimde gidecek imkana sahip olamasanız bile yürümeyi ve koşmayı deneyin.

Sağlığınıza dikkat edin.
Hastalıklar için önlem alın. Sağlığınıza dikkat etmek ve gerekli tedbirleri ve kontrolleri yaptırmak ailenize vereceğiniz en güzel hediyelerden birisidir. Daha az hasta olursanız bu ailenize olumlu etkileyecektir. Ailenizden gelen kronik bir hastalık varsa, şeker, kanser, kalp sorunları, mide vs, kendinize bakmanız ve gerekli rutin kontrolleri yaptırmaktan kaçınmamanız gerekir. Aksi halde eşinizin başlangıçta her evlilik için dilenen “bir yastıkta kocayın” sözünü yaşamamasına neden olmuş, ilişkinizin uzunluğunu baltalamış olabilirsiniz .

Temizliğinize ve bakımınıza dikkat edin.
Saç, sakal, diş bakımı, tırnak, cilt bakımınıza dikkat etmenizi öneririz. Bu konularda dikkatli olmak ve gerekli hassaslığı göstermek için zengin olmanız değil dikkatli ve hassas olmanız önemlidir. Bu alanlarda temiz ve bakımlı olmamız çevremize nasıl duygular vereceğimizi de yönlendirecektir. Ter kokusu, saç sakal birbirine karışık bir durumda umursamazca yaşamak çevremizdeki insanların bizim gözümüzde kendilerini değersiz ve önemsiz görmelerine neden olabilir. Özellikle eşimizin bizim ona değer vermediğimizi ve önemsemediğimizi düşünürse bu hiç de iyi olmaz.

Giyinişimize dikkat edin.
Giyinişimizle çekici görünmek, şık ve temiz olmak önemlidir. Bize yakışan kıyafetler, yakışan renkler aramamız ve onları giyinmemiz evliliğimizi de iyi etkileyecektir.

Sizlere sadece yardımcı olmak amacıyla evliliğinizi ve eşinizle olan ilişkinizi genel olarak daha iyi olmasına yardımcı olacak bazı önerilerde bulunduk. Bunların dışında siz de eşinizle olan ilişkinizi göz önünde bulundurarak hangi alanlarda dikkatli olunması gerektiğini biliyorsunuzdur.

Sizi aynı zamanda bizim belirttiğimiz bu noktalarda hangi noktada olduğunuzu fark etmeye ve kendinizi geliştirmeye teşvik etmek istiyoruz. Yukarıda belirttiğimiz bu noktalarda neredesiniz? Bunu kendinizi Çok İyi, İyi, Orta, Fena Sayılmaz veya Kötü gibi bir cetvel üzerinde kendinizi değerlendirerek bulabilirsiniz. Aynı zamanda bahsettiğimiz bu alanlarda nerede olduğunuzu eşinizin fikrini alarak da belirleyebilirsiniz. Bir kez iyi veya zayıf olduğunuz alanları öğrendikten sonra bütün iş kendiniz nasıl geliştirebileceğinizi düşünmeye sizin durumunuza uygun pratik yolları bulmaya kalıyor. Eminiz eşiniz sizin gelişmenize katkıda bulunmak için can atacaktır. Bu da sizin işinizi daha da kolaylaştıracak ve zevkli kılacaktır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Google kullanarak blogunuza yer ve ben söylemeliyim, bu benim uzun bir süre içinde gördüler en iyi yazılmış makaleler arasında yer alıyor.

Adsız dedi ki...

Basit ve tatlı. Ben çok yakında başka bir blog veya beş başlayan düşünüyorum, ve ben kesinlikle bu konu göz önünde olacak. 'Keep em geliyor!

Ali, Pervin Kalkandelen dedi ki...

Teşekkürler.